Köpvillkor

Köpvillkor

Köpvillkor

 

Företagsinformation

Telefon: 070-3314639
Öppettider: Måndag – Fredag: 07.00-18.00
Adress: Villtofta Hundgård, Villtofta lilla gummagård, 35594 Vederslöv
Organisationsnummer: 90 02 27-5387
E-postadress: personal@villtoftahundgard.se
Vår webbplatsadress är: https://www.villtoftahundgard.se

Allmänna Villkor

Personuppgifter
Hur vi hanterar våra kunders personuppgifter finner du i vår integritetspolicy.

Betalsätt – Klarna
Betala enkelt med klarna, antingen direkt eller så kan du dela upp köpet i mindre betalningar eller betala senare med en avgiftsfri faktura.

Beställning
Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles.

Priser
Samtliga priser anges inklusive moms om det inte särskilt anges att så inte sker. Vi reserverar oss för ändringar i priset till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll.

Leveranstider
Beställning som görs av lagerförda varor före kl. 17.00 skickas normalt nästkommande vardag. Varor som ej finns på lager har vanligtvis en leveranstid på ca 2-5 veckor. Längre leveranstider än angivet kan förekomma under perioder då vi har hög belastning p g a hög orderingång, lagerslut, förseningar från leverantörer mm. Delleverans av order sker endast på kunds begäran och medför ytterligare fraktkostnad för kund.

Fraktkostnad
Vi har fri frakt på alla beställningar över 800 kr. Fraktavgiften varierar utifrån respektive produkt beroende på vikt och storlek. Vid köp av flera produkter som ska samfraktas utgår frakten från den vara med högst frakt. En tilläggsavgift tillkommer från produkt nummer två vilket redovisas i kassaproceduren. Vi skickar med postnord eller Schenker och dina varor kommer för uthämtning till närmaste serviceombud. 

Beställning av frysta produkter
Färskfoder från vom og hundemat går att beställa via shoppen men skickas inte från butiken. Vom og hundemat är endast tillgängligt för avhämtning i butik då det inte finns ett säkert sätt att frakta färskfodret som garanterar att det kommer fram till dig utan att ha börjat tina.

Ångerrätt
Du har alltid full ångerrätt inom 14 dagar efter att du har mottagit varorna. Det förutsätter dock att varan inte har använts och att den återsänds i gott skick, tillsammans med eventuell originalförpackning. Under ångerfristen har du rätt att returnera mottagna varor och få full återbetalning av erlagt belopp inklusive fraktavgiften, alternativt skälig ersättningsvara. När du utnyttjar ångerrätten står du som kund  för returfrakten. För det fall du nyttjar din ångerrätt eller avbeställning är du skyldig att lämna eller sända tillbaka varan på egen bekostnad. Varan skall alltid vid retur skickas tillbaka i originalskick d.v.s. att den inte är använd eller skadad. Skicka alltid tillbaka i originalförpackningar med emballage. Vi återbetalar pengarna till dig senast 14 dagar efter godkänd retur.

Följande varor omfattas inte av ångerrätt:

  • Produkter som har använts eller har skadats. Produkten skall vara helt fri från hår, smuts eller dylikt. Den skall vara i säljbart skick.
  • Produkter som saknar sitt ursprungliga produktemballage eller skadat emballage.
  • Produkter som köpts till reducerat pris.
  • Förbrukningsartiklar (t.ex. hundgodis, tuggben etc.).
Bytesrätt
Vid byte, reklamation eller retur, står du för transportrisken. Du som kund ansvarar för att försändelsen inte är skadad innan du tar emot och kvitterar leveransen. Spara alltid följesedeln tills returen är avklarad. Är varan felaktig eller felexpedierad står vi för returfrakten. I övrigt är det du som kund som betalar returfrakten.
Reklamationer
Konsumentköplagen ger dig rätt att reklamera en vara inom tre år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Om du tar emot en vara som det är något fel på vill vi att du så snart som möjligt kontaktar oss via e-post personal@villtoftahundgard.se . Observera att du måste lämna ett meddelande till oss med information om felet “inom skälig tid” efter det att du upptäckt det. När vi mottagit den vara som du vill reklamera kommer vi att ta ställning till om det rör sig om ett fel på varan. Om det rör sig ett fel kommer vi att ersätta dig inom 30 dagar från det att vi mottog varan från dig. Vid godkänd reklamation står vi för frakt och omkostnader kring varan du har reklamerat. summa återförs till det konto som betalningen gjorts ifrån.

Ej uthämtade paket
Vi debiterar en avgift för försändelser som inte hämtas ut motsvarande de faktiska kostnaderna för returfrakt, fraktavgift samt en hanteringskostnad på 199 kr.
Information
Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bilden återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

Bedrägerier
Vi polisanmäler alla bedrägerier och dataintrång samt försök till sådana. Vi förbehåller oss rätten att neka eller häva ditt köp i det fall vi har skäl att misstänka bedrägerier, dataintrång och/eller annan sorts missbruk av vår sajt.
Tvister
Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. För information om vilka rättigheter du som konsument har rekommenderar vi dig att besöka konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.