Vom og hundemat | Färskfoder

Vad är Vom og hundemat?

VOM-serien är ett färskfoder producerat i Norge. Råvarorna som används kommer uteslutande från norska slakterier som är godkända och kontrollerade leverantörer av humanöda.

Vom Og Hundemat har ett absolut krav på att endast använda norska ingredienser eftersom norskt boskap bär på lite sjukdomar. Kraven i Norge på husdjursproduktion är mycket strikt när det gäller djurskydd och djurhälsa och detta innebär säkra slutprodukter till dig.


Endast animaliska produkter
VOM’s foder är endast sammansatt av animaliska produkter. VOM-serien är tillverkad av plusprodukter, det vill säga de delar av djuret som är kvar efter att filéer och kotletter skurits ut. I Norge har välståndet kommit så långt att delar av djuret som för några decennier sen tillbaka låg på middagsbordet, nu ligger i matskålen hos våra husdjur. Innanmäte som vom, lever, lungor och njurar är särskilt näringsrika delar och tillsammans med kött och fett från nötkreatur, lamm och gris blir detta förstklassiga råvaror till djurfoder.


Råvaror

De råvaror som används i produktionen är kyckling, blandat innanmäte från nöt, lamm och gris, nötvom, nötlever, lax och ägg. Alla produkter från Vom og Hundemat är berikade med vitaminer och mineraler för att täcka hundens dagliga behov. Beroende på säsong och råvarutillgång, erbjuder vom även hundmat av älg, rådjur, kalkon mm.

Kyckling
Från kyckling används plusprodukter såsom skinn, vingspets, hals, köttavskär, ben, lever, hjärta och innanmäte. Köttrika ben innehåller mycket näringsämnen och finns i alla blandningar med kyckling. Du kommer att hitta små ben och broskbitar i fodret. Dessa innebär inte någon hälsofara för din hund, utan är ett viktigt bidrag till fett, protein och mineraler. Kyckling är också den köttråvaran där proteinet har den mest optimala sammansättningen av aminosyror och är därför grunden i de flesta av blandningarna.

Ägg
Ägg är den enda av de animaliska ingredienserna som kokas. En blandning med ägg ger ett mycket bra bidrag till de essentiella aminosyrorna. Proteinet i ägg har en högre upptaglighet när ägget är kokt.

Lax
Den lax som används är mellanfilén, huvud och skrov och givetvis kommer den från norska fiskodlingar. Med sitt höga innehåll av omega-3 bidrar lax med de essentiella fettsyrorna DHA och EPA. Lax innehåller också astaxantin som är en mycket kraftfull antioxidant.

VOM’s produkter har inga tillsatser av arom- eller färgämnen. De är inte värmebehandlade, innehåller inga konserveringsmedel och har inget tillsatt vatten.