Extra aktivering

EXTRA AKTIVERING | Villtofta hundgård

Nedan finner du mer information om övningar där vi erbjuder extra aktivering.
Har du frågor eller önskemål så kontakta gärna oss via telefon: 070-3314639 eller e-mail: personal@villtoftahundgård.se


Godissök ca 15 minuter
Tillsammans med din hund jobbar vi med att leta efter godsaker i olika miljöer. Ett godissök kan se ut på många olika sätt, te x. sprider vi ut godis utomhus på marken, sätter fast små köttbullar i en trädstam eller placerar godiset i en kartong som din hund får jobba sig in i. Har du en matglad hund som älskar sitt foder så kan vi använda detta istället för en massa godis.


Balansträning ca 15 min
Vi tränar styrka och koordination tillsammans på en balansboll. Din hund kommer hitta små muskler som vanligtvis inte aktiveras på samma sätt under te x en promenad. Vi jobbar med olika trick som sitt, ligg & stå på balansbollen. För ovana hundar lär vi dom först att tycka om balansbollen som i sig kan vara lite otäck med sitt nya rörliga underlag.


KONDITIONSÖVNINGAR

Löpning 2km/4km/8-10km*
Vi springer tillsammans en runda anpassad efter din hunds behov och fysiska förmåga. Terrängen är varierande från grusvägar och skog med något mindre inslag av asfalt (transportsträckan till skogen)


Cykling 2km/4km/8-10km*
Om din hund är van att cykla tillsammans med dig kan du boka in även detta till din hund. Vi tar en tur tillsammans anpassad efter din hunds behov och fysiska förmåga. Terrängen är varierande från grusvägar, skogsvägar och asfalt.


PROMENADER & SKOGSÖVNINGAR

Aktiveringspromenad Bas ca 30 min
Din hund får en egen promenad tillsammans med en i personalen där din hund får allt fokus. Vi går en runda på ca 30 minuter där vi spenderar tiden till att:

  • Träna nosen med lite godissök
  • Träna balansen genom att hoppa på stockar och sten

Skulle din hund vara allergisk eller ha skador anpassar vi givetvis promenaden efter din hund.
Brukar du och din hund göra något särskilt på er promenad? Meddela gärna oss om vad så kanske vi kan tillgodose fler aktiveringar.

Aktiveringspromenad Max ca 60 min
Din hund får en egen promenad tillsammans med en i personalen där din hund får allt fokus. Vi går en runda på ca 60 minuter där vi spenderar tiden till att:

  • Träna nosen med lite godissök
  • Träna balansen genom att hoppa på stockar och sten
  • Vi springer, leker och busar tillsammans med eller utan leksaker/pinnar

Skulle din hund vara allergisk eller ha skador anpassar vi givetvis promenaden efter din hund.
Brukar du och din hund göra något särskilt på er promenad? Meddela gärna oss om vad så kanske vi kan tillgodose fler aktiveringar.

Aktiveringsövning spår ca 60 min
Vi lägger ett personspår till din hund som anpassas utefter din hunds vana att spåra. Vi jobbar med sele och koppel/lina beroende på om din hund har gått personspår innan. Är din hund ny i spårvärlden så anpassar vi oss till det.

Tänk på att meddela oss om du tränar/tävlar i spår om du bokar spår som aktivering till din hund. Klarar din hund av att skilja på olika förare? Träning? Tävling? Vi vill inte att era prestationer och erfarenheter påverkar er normala träning/tävling.