Hundextra

Hundextra

När hunden också ska på semester

Hundextra är våra tilläggstjänster som gör det lilla extra för din hund under sin semester hos oss. Utöver våra dagliga promenader och rastgårdshäng som ingår i pensionatsvistelsen kan du boka extra aktivering till din hund.

GODISSÖK

Tillsammans med din hund jobbar vi med att leta efter godsaker i olika miljöer. Ett godissök kan se ut på många olika sätt, te x. sprider vi ut godis utomhus på marken, sätter fast små köttbullar i en trädstam eller placerar godiset i en kartong som din hund får jobba sig in i. Har du en matglad hund som älskar sitt foder så kan vi använda detta istället för en massa godis.

BALANSTRÄNING

Vi tränar styrka och koordination tillsammans på en balansboll. Din hund kommer hitta små muskler som vanligtvis inte aktiveras på samma sätt under te x en promenad. Vi jobbar med olika trick som sitt, ligg & stå på balansbollen. För ovana hundar lär vi dom först att tycka om balansbollen som i sig kan vara lite otäck med sitt nya rörliga underlag.

LÖPNING | CYKLING

Vi springer eller cyklar tillsammans med din hund. Aktiviteten är anpassad efter din hunds behov och fysiska förmåga. Terrängen är varierande från grusvägar och skog med något mindre inslag av asfalt (transportsträckan till skogen)

AKTIVERINGSPROMENAD

Din hund får en egen promenad tillsammans med en i personalen där din hund får allt fokus. Vi spenderar tiden till att 

Skulle din hund vara allergisk eller ha skador anpassar vi givetvis promenaden efter din hund.

SPÅR

Vi lägger ett personspår till din hund som anpassas utefter din hunds vana att spåra. Vi jobbar med sele och koppel/lina beroende på om din hund har gått personspår innan. Är din hund ny i spårvärlden så anpassar vi oss till det.

Tänk på att meddela oss om du tränar/tävlar i spår om du bokar spår som aktivering till din hund. Klarar din hund av att skilja på olika förare? Träning? Tävling? Vi vill inte att era prestationer och erfarenheter påverkar er normala träning/tävling.

AKTIVERINGSPAKET

Vill du erbjuda din hund flera aktiviteter under sin vistelse hos oss kan du välja ett av våra aktiveringspaket. Här ingår 3 olika aktiveringar; 

Aktiviteterna anpassas utefter din hund och era önskemål. Paketen är lämpliga för er som har en vistelse på minst 3 dagar inbokad för att er hund ska få ut mest av paketet.